ילדי הגירושין

blog-2

גירושין וילדים – כיצד לעשות זאת חכם
מה קורה לילדים בגירושין?

הנחת המוצא הרווחת של כל מי שעוסק בתחום הגירושין ומלווה משפחות שנמצאות במהלך ולאחר הליך גירושין, היא שהליכי גירושין גורמים לנזק לילדי המתגרשים. הנחת מוצא זו נכונה באופן כללי אך כאשר מתחילים לראות את הנתונים מחקרים שנערכו ועדיין נערכים מחקרים שמטרתם לבחון את השפעות הגירושין על ילדים בטווח הקצר ובטווח הארוך. נוכל לסכם את מסקנות המחקרים הללו נוכל לקבוע שתי עובדות מרתקות:
גובה הנזק לילדי גירושין גדל ביחס ישיר לעוצמת הלהבות במלחמת הגירושין בין ההורים.
ילדים שהוריהם התגרשו בהסכמה ובצורה לא מלחמתית, כמעט ולא נפגעים מהגירושין בטווח הבינוני והארוך והקשר ביניהם להורים נהיה חזק ומשמעותי יותר מה גם שאם ההורים שומרים על קשר טוב לאחר הגירושין אין סיבה שההשפעה רעה מצד הורה אחד תגרום לריב או שנאה להורה השני אצל הילד… מה שמצער הוא בדרך כלל ההפך הוא השולט והרבה מהזעם.

שיצרו הגירושין מחלחל לילדים שנוקטים בחירה או הזדהות עם ההורה הפגוע לדעתם וזה שהגירושים נכפו עליו…לעתים ההורה שיזם את הפרידה מואשם בכך שפירק את התא המשפחתי וכל מלחמת עורכי הדין של הצדדים והכנה למשפט יוצרים כאוס של רגשות ומחשבות אצל ילד הגירושים שברוב המקרים מרגיש שאולי יש לו חלק בגורמי הפרידה ומרגיש אשמה…ילדים אלו יהפכו ברוב המקרים ל"ילדים טובים" שינסו לגרום להורים להישאר יחדיו . זה מתבטא בשקידה על הלימודים וציות לחוקיי הבית באופן מפתיע ולא שגרתי הם ייקחו על עצמם מטלות של הבית וישמרו על סדר וניקיון ולא יצרו וויכוחים שהיו בשגרה…ילד כזה יהיה לו מאוד קשה להסתגל לחיים החדשים של אבא שעוזב לדירה חדשה או עובר לגור עם החברה החדשה או אימא שעוברת לגור עם החבר שלה יחד עמו מכיוון שאינו מראה את הסימנים הטבעיים של ילד במצוקה וההורים עלולים לא לשים לזה לב כמו שילד שחווה פירוק התא המשפחתי שלו ויורד בלימודים והופך לאלים ומפגין זעם בלתי נשלט… לרוב ילדים מגיבים כך כאשר מלחמת הגירושים היא מכוערת ומלווה באלימות מילולית, פיזית וכלכלית.

פסיכולוגי ילדים ועובדים סוציאליים המלווים משפחות במהלך ואחרי הליכי גירושין, מספרים שכל ילד אשר מגלה שקיים משבר בין הוריו, נקלע למשבר פנימי. הוריו של הילד הם העוגן של חייו והמחשבה על פירוק התא המשפחתי נתפסת בעיני הילד כסוף העולם אותו הוא מכיר. תחושה זו המאפיינת כל ילד שהוריו מתגרשים, חזקה פי כמה בקרב ילדים צעירים ונהיית קלה יותר לטיפול ככל שהילדים בוגרים יותר. יש אמירות על כך שסיכוייו של ילד להורים גרושים בסופו להתגרש …זאת לא גזירה משמיים!!! ילד שיחווה את גירושי הוריו דרך מגשר ולא בבית משפט יקבל כלים חזקים לחיים ויישם זאת בזוגיות שלו.

מחקרים שבדקו את המשמעות של הגירושין בקרב ילדים הגיעו למסקנות בנוגע להשפעת הגירושין על ילדים ממין שונה. מסתבר שלבנים הגירושין קשים יותר מאשר לבנות מאחר והם תלויים יותר רגשית בתא המשפחתי. כמו כן הסתבר שלעתים הבנות דווקא מתחזקות מגירושיי הוריהם. הדבר קורה בעיקר בהליכי גירושין בהם האימא מנהלת את הליך הגירושין שלה בצורה מופתית המחזקת את הביטחון של הבת ביכולותיה כאישה לעתיד.

החדשות הטובות הנובעות מהמחקרים המובילים שנעשו לבדיקת השפעות הגירושין לטווח הארוך הן שטיפול נכון בילדים מונע נזקים קבועים. אמנם המחקרים קובעים שילדים שנמצאים עוד לפני תקופת הגירושין במצבים רגשיים בעייתיים, נכנסים למצוקה גדולה יותר בטווח הקצר. אך מלבד אותם מקרי קיצון, שגם הם יחלפו בעזרת טיפול נכון, מסתבר שבממוצע 75% מילדי הגירושין מצליחים להתגבר על הנזקים וממשיכים בחייהם כבר לאחר שנתיים מהגירושין.

מאחר ומדובר בשנתיים מסיום הגירושין, מומלץ לבני הזוג המתגרשים לעשות ככל שביכולתם על מנת ולקצר את הליכי הגירושים. הליכים שנמשכים שנים רבות, בעצם מונעים מהילד את היכולת להחלים. זאת מאחר והגורם למצוקה נמצא סביבו כל הזמן. לאחר תקופת ההחלמה מהגירושין הנמשכת בממוצע בין שנה לשנתיים, מדווחות משפחות הגירושין על חזרה לשגרה

להמשיך בחייהם לחזור לשגרה מהר ככל האפשר ולהמשיך להיות ילדים של אבא ואימא תפקיד שלא ניתן להתגרש ממנו עד היום האחרון בחיינו… אני מצרף לינק לסרטון יפה על ילדיי הגירושין , מומלץ לצפות בו לפניי שמספרים לילדים על ההחלטה שתשנה את חייהם באותה נקודת זמן.

מוזמנים לפנות אליי בכל שאלה , שיחה ראשונה ללא עלות אשמח לעזור

פגישת ראשונה ללא עלות

שתפו
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
מאמרים נוספים

גישור טרום נישואין

מכירים את הפתגם: מה ההבדל בין חכם לפיקח? חכם יודע איך לצאת מבעיה ופיקח יודע לא להיכנס לבעיה. גישור טרום נישואין הוא הליך שעוזר לנוגעים

להמשך קריאה
אשמח לעמוד לשירותכם

פגישת מהו"ת ראשונה ללא עלות

*מידע ,היכרות ותיאום ציפיות