מכירים את הפתגם: מה ההבדל בין חכם לפיקח? חכם יודע איך לצאת מבעיה ופיקח יודע לא להיכנס לבעיה.
גישור טרום נישואין הוא הליך שעוזר לנוגעים בדבר (החתן והוריו -הכלה והוריה ) לסכם את הכללים ואת הנושאים שיובילו להסכם ממון בלי להתחיל מריבות שיציתו אש עוד לפני שהזוג יצעד לחופה… הרבה זוגות נרתעים מהסכם ממון מה גם שרק כאשר מדובר ברכוש וממון טרום הנישואין שהביא אחד הצדדים או שניהם יחד בלחץ צד אחד או שני הצדדים דוחפים את הזוג לבנות חוזה שיסדיר את חלוקת הממון ביניהם ביום שאחרי חתונתם ועד סוף הנישואין… לא עלינו.
המילה הסכם ממון אינה מילה גסה אבל עדיין לא כל אחד יודע אייך לפנות לצד השני ליצירת הסכם. מצחיק שזה תנאי בסיסי בתקשורת בין בני זוג שעומדים לכרוך את עתידם הכלכלי והפיננסי אחד בשני.
גישור טרום נישואים יכול להיות המוצא הנעים והמרגיע לכל צד בעל אינטרס לבני הזוג ויכול להביא ליצירת הסכם כזה. כלי הגישור מאפשרים דיון רב משתתפים בין הנוגעים בדבר כאשר המגשר יוכל לתת לכל צד להביא לביטוי את האינטרס של כל אחד ואת החששות ואת הרצונות שירצו להעלות על הכתב לניסוח הסכם, בפגישות נפרדות עם כל צד המגשר יעזור לשני הצדדים לפרק מתחים ולתת לזוג סיכוי להניח בצד את ההסכם החשוב לא פחות מהכתובה שהיא לא באמת מהווה הסכם בן זמננו שנועד להגן על אינטרס של כל אחד מבני הזוג ומכיוון שהסטטיסטיקה מראה שהסיכוי להתגרש היא לא בחזקת "לי זה לא יקרה…" אז הסכם ממון שנערך במסגרת גישור טרום נישואים יעשה באופן מתחשב בלקיחת כל האספקטים הפסיכולוגים והמשפטיים שנלווים להסכם שכזה.
אז אייך בעצם זה עובד?
יש כמה דרכים: למשל הדרך הנכונה היא לפנות למגשר לפניי שפונים לצד השני ולהתייעץ באיזו דרך להציע את הגישור למי מהצדדים לאחר שיחה שבה המגשר יבין את מערך הלחצים שפועל על הזוג או על אחד הצדדים, יספק לפונה את הכלים להביא את הצד האחר לשולחן הגישור או שיצייד אותו בכלים גישורים להתנעת תהליך של הסכם ממון.
ישנה דרך נוספת שהיא נועדה לזוגות של פרק ב' או יותר עם מערך מזונות שכל אחד מהם מקבל או משלם כבר למשפחתם מנישואין קודמים…במקרה כזה כדאי לפנות לעורך דין שיערוך הסכם על בסיס כל הנתונים שהובאו בפניו.
אז מה אתם? חכמים או פיקחים?… צלצלו עוד היום ואשמח לעזור