גישור גירושין

גישור גירושין הלכה למעשה

תהליך גישור גירושין

איך מתנהל למעשה הליך גישור גירושין? אסביר כעת מהם בעצם הכללים היחידים בגישור גירושין:

כלל מספר 1 והחשוב ביותר הוא שגישור אינו צריך להיות מלווה בתחושה של ויתור או פשרה. המטרה הסופית של ההליך צריכה להיות ששני בני הזוג מגיעים להסכמות מרצונם החופשי בשאלות העומדות על הפרק. הסכמות שיהיו מקובלות על שניהם ויתנו לשניהם את התחושה וההבנה הברורה, שהם עשו את הצעדים הטובים ביותר עבור עצמם ועבור ילדיהם. בספרות המקצועית מכנים שלב זה כשלב המשא ומתן שבו בני הזוג נושאים ונותנים מבלי לוותר.

כלל מספר 2 הוא שאי אפשר להפריד בין ההיבטים הרגשיים להיבטים הטכניים של הגירושין. בני זוג שחלקו חיים משותפים במשך שנים רבות, לא יכולים לנתק את הרגשות הנובעים ממערכת היחסים ולהתמקד רק בשאלות טכניות יבשות. הבנה זו חשובה ביותר בגישור מאחר והיא מאפשרת לכל אחד מבני הזוג את המקום הבטוח לפרוק ולהוציא את כל אשר על ליבו. מחקרים רבים קבעו שבני זוג שלא פירקו את האלמנטים הרגשיים הצצים בגירושין, עלולים במקרים רבים לגלות שהם לא סיימו. זאת מאחר ובן או בת הזוג תמיד יופיע במחשבותיהם כדבר מה שלא נסגר בחייהם. הליך הגישור גירושין מאפשר לסגור יפה את הפרק .

כלל מספר 3 הוא שהליך גישור בגירושין מאוד דומה לשיחה פתוחה בין חברים היושבים בסלון ביתם ומשוחחים בצורה נכונה ואפקטיבית על עניינים שעל סדר היום. חדר הגישור שלנו הוא חדר שמטרתו לתת לכם את התחושה שקיימת בסלון ביתכם. אנו רוצים שתרגישו בנוח כדי שתוכלו להתעסק בדברים שבאמת חשובים לכם.

שלבי התהליך

כעת אתאר לכם את הדרך בה מתנהל הליך הגישור גירושין:

השלב הראשון של הגישור מתחיל כבר משיחת הטלפון הראשונה בין בן / בת הזוג למגשר. בשיחת הטלפון שיכולה להתקיים בידיעה או שלא בידיעה של בן הזוג השני, תוכלו לשתף את המגשר בהיבטים הכלליים של המקרה שלכם ולקבל ממנו הדרכה להמשך. בדרך כלל המגשר יעדיף להזמין אתכם לפגישת התאמה יחד עם בן או בת הזוג שלכם. מטרתה של שיחת ההתאמה היא להבין את המורכבות של המקרה שלכם, לתת לכם אומדן עלויות מדויק לכל הליך הגישור ולבסס תחושת אמון וכבוד ביניכם לבין המגשר שלכם. במקרים רבים בשיחה ישבו גם מגשרת או מגשר נוספים שילוו אתכם בתהליך יחד עם המגשר.

כבר לאחר שתסיימו את שיחת הטלפון עם המגשר או את שיחת ההתאמה עימו, תרגישו רגועים ובטוחים יותר. השיחה עם המגשר תאפשר לכם לראות את האור בקצה המנהרה ותראה לכם שאפשר גם אחרת, בעזרת המגשר תגיעו להבנות ולשיחה פורה יותר. מיד בסיום שיחת ההתאמה תוכלו להמשיך לתוך הליך הגישור או לקבוע מועד אחר למועד הנוח לכם. המגשרים שלנו יעשו ככל הניתן כדי לאפשר לכם לקיים את הליך הגישור בזמנים הנוחים לכם.

הליך גישור גירושין מתחיל תמיד בחתימה על הסכם גישור. ההסכם נועד להסדיר את מערכת היחסים ביניכם לבין המגשרים ולהבטיח שההליך יהיה תקין מבחינת החוק על מנת ולוודא שההליך יהיה חסוי, מומלץ לקרוא את הסכם פתיחת הליך הגישור עוד לפני תחילת ההליך על מנת ואם יהיו לכם שאלות תוכלו לקבל מאתנו תשובות עוד לפני שתיכנסו לחדר הגישור.

לאחר שאתם והמגשרים חתמתם על הסכם פתיחת הליך הגישור, אתם יכולים להמשיך הלאה בהליך עצמו.

לרוב הפגישה הראשונה נעשית בנוכחותם של שני הצדדים ולאחר שמתחילה להתבהר התמונה, מוציא המגשר את אחד מבני הזוג, לשיחה אישית שלאחריה יתחלף עם בן הזוג שחיכה בחוץ. במהלך השיחות המשותפות תוכלו לומר את כל הדברים שחשוב לכם שבן הזוג שלכם ישמע. בשיחות הפרטיות הסודיות, תוכלו לשתף את המגשר עם המחשבות והצרכים שלכם מבלי שבן הזוג שלכם בסודיות מפני בן הזוג שלכם. השיחות הפרטיות מאפשרות לכם להרגיש הכי בטוחים בהליך הגישור גירושין שלכם.. תפקידו של המגשר יהיה להוביל את השיחה כך שלא תסבוב סביב נושאים משניים אלא שתאפשר לכם לעסוק בנושאים שבאמת יושבים על ליבכם. בעזרת שאילת שאלות נכונות ושימוש בכלים השונים שצבר המגשר לאורך השנים, תופתעו לגלות שדווקא כעת כשאתם באים להתגרש, אתם מצליחים לנהל שיחה מאוד טובה עם בן / בת הזוג שלכם. בנקודה זו יש לציין שאחד היתרונות של הגישור הוא שהוא חושף בעיות תקשורת בין בני זוג. מכאן שלעיתים תוכלו לגלות תוך כדי הגישור שבן הזוג שבו התאהבתם לפני אי אלו שנים, עודנו כאן ושאולי יש עוד סיכוי לשמור על הנישואין. מבחינת המגשר אין אינטרס שתיפרדו או שתישארו יחדיו. המטרה היא שתגיעו להסכמות .המפגש הראשון שלכם עם המגשר ימשך בדרך כלל בסביבות שעתיים. במהלכן בדרך כלל תתקיים שיחה משותפת אחת ולאחריה יתקיימו שיחות נפרדות ושיחת סיכום משותפת נוספת. בסיום הגישור תתבקשו לפתוח יומנים ולקבוע .

פגישת הגישור השנייה תעסוק ברוב המקרים בהצפת הדברים שעלו מאז הפגישה הקודמת ובהגדרת המתווה להמשך התהליך. בפגישה זו תוכלו להגדיר במדויק את האינטרסים שלכם ואת האופציות העומדות לפניכם בנושאים השונים שעל הפרק: מגורים, תשלומי ילדים (מזונות), חלוקת רכוש וכו'. לאחר שיובהרו האינטרסים השונים יעזור לכם המגשר להעלות אופציות לפתרונות.

הפגישה השלישית תעסוק גם היא במרבית המקרים בהגדרת האינטרסים שלכם ובמציאת פתרונות מקובלים. תהליך זה ימשך גם בפגישות ההמשך ועד אשר יכוסו כל הנושאים ויוגדר פתרון מקובל ומקיף לכל הנושאים.

בפגישה הרביעית או החמישית בדרך כלל מתחילים כבר לעבור על ההסכמות שהושגו ומתחיל להתגבש הסכם הגירושין ביניכם.

הפגישה החמישית או השישית אם כן כבר תהיה הפגישה בה תחתמו על הסכם הגישור לאחר שקראתם והתעמקתם בו לעומק.

לאחר שתחתמו על הסכם הגירושין תתבקשו לגשת עמו לבית המשפט לענייני משפחה באזור מגוריכם ושם להחתימו על ידי שופט. בשלב זה אתם כבר גרושים מבחינה חוקית ורשמית אך עדיין יהיה עליכם לגשת לבית הדין הרבני על מנת ולעבור שם את הטקס.

*מלאו כל אחד ואחת בנפרד והביאו איתכם למפגש הראשון לפגישת ההיכרות ללא עלות. ברכה והצלחה

פגישה ראשונה ללא עלות

שתפו
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
ניסיתם גישור ולא הצליח לכם?

עוד דרכים ליישוב סכסוכים מחוץ לכותלי בית המשפט

גירושין בשיתוף פעולה (גשת"פ) - יועצים עובדים עבורכם

צוות של עורכי דין מייצג כל צד בנפרד (לא בבית משפט) ומשתפים מידע יחד עם מטפלים שנותנים לכם תמיכה לכל אורך התהליך . יחד עם יועצים פיננסים שעוזרים לכם לפרק את החבילה ולבנות חיים חדשים טובים והוגנים לכם ולילדים שלכם. הליך זה מומלץ לכל מי שנכשל בגישור . כמגשר אני מנהל את ההליך לאחר הסמכה של גירושין בשיתוף פעולה כמו כל אחד מהגורמים שמשתתף בהליך הנ"ל ויחד פועלים לטובת ההליך ולא אחד נגד השני. כולם יוצאים מרוצים.

תיאום הורי

התיאום ההורי מיועד לכם ההורים, שנמצאים זמן ארוך במאבק קשה ובלתי אפשרי לכל הצדדים.
במאבק ניסיתם לגייס את כל הסובבים ואת מערכות המשפט והטיפול – אך יחד עם זאת נותרו נושאים רבים שנויים במחלוקת. כל נושא מעורר סיבה למאבק.
התיאום ההורי מציע לכם דרך אחרת להתמודד עם תחושת חוסר האונים, התסכול והכעס מול בן הזוג לשעבר השותף להורות.
בדיאלוג משותף תצליחו להגיע להסכמות בנושאים הקשורים לילדכם ובכך להקטין את הקונפליקט.
הדרך נתפסת בתחילה כבלתי אפשרית, אך מניסיוני התהליך יאפשר לכם ללמוד להיות הורים שותפים לילדכם. התיאום ההורי אינו עוסק במזונות ומשמורת!

יעוץ זוגי או פרטני

אני מניח או לפחות רוצה להאמין שעד שהגעתם עד הלום ניסיתם את כל האפשרויות של יעוץ פרטני או זוגי ,טיפול פסיכולוגי וכל דרך שלדעתכם מיציתם לפניי שהרמתם את דגל הגירושין… בתקווה אחרונה ורק בשביל לתת את הדעת שאכן אין מה להציל? אני ממליץ לכל זוג הפונה אליי במידה ולא עשו זאת לפניי: לגשת לאחד מהמטפלים המוכרים שמשרדי עובד עמם ולפחות לנסות פגישות יעוץ וטיפול (לא רק לשלום בית) אלה לבדוק טוב טוב עם עצמכם למה ומדוע הגענו לאן שהגענו? ומה אפשר או ניתן לעשות לפניי שעולים על הרכבת ויהיה מאוחר מידיי…להמרות שאף פעם לא מאוחר וכל דבר יכול להשתנות גם לרעה וגם לטובה. אשמח לדעת שמיציתם את האופציה הזו ואם טרם עשיתם זאת ? אשמח להמליץ על מטפלים טובים באזור שמשרדי עובד עמם 

אשמח לעמוד לשירותכם

פגישת מהו"ת ראשונה ללא עלות

*מידע ,היכרות ותיאום ציפיות